Het Pure-Kidz gezinshuis-gezin

Een kijkje in de keuken

Sinds 1 december 2016 vormen wij een officiëel Gezinshuis-gezin en daar zijn we trots op. Daarvoor waren wij al meerdere jaren pleegouders. We werken o.a. samen met pleegzorg organisatie Entrea-Lindenhout en diverse gemeentes. We zijn een welkom thuis waar we fulltime of in diverse vormen kinderen opvangen die (even) niet meer thuis kunnen wonen. Dat kan zijn fulltime/ deeltijd/ crisis/langdurig tijdelijk of extra ondersteuning terwijl de kinderen nog thuis wonen. In ieder geval zijn we hier in alle gevallen perspectief biedend, indien nodig.  Zo heeft de oudste vanaf het begin hier 10 jaar gewoond en woont nu weer bij haar moeder. Ook heeft een ander meisje hier 6 jaar gewoond, zij woont ook weer bij moeder.  Inmiddels hebben we al meer dan 12 kinderen een warm thuis gegeven of op weg geholpen. De term ‘Gezinshuis-gezin’ is door ons in het leven geroepen omdat wij geloven in de kracht van de kleinschalige opvang in een gezin met (in ons geval 2) vaste opvoeders, hun families, vrienden en hun team.

"Wij geloven in de kracht van kleinschalige opvang in een gezin met vaste opvoeders, hun familie, vrienden en hun team."

Inmiddels vangen we steeds vaker kinderen op die als perspectief hebben weer terug te gaan naar huis, indien mogelijk. We werken hierin nauw samen met organisaties en ook met hun ouder(s). Zo proberen we te voorkomen, soms met succes, dat ze fulltime uit huis geplaatst moeten worden. 

Momenteel hebben wij in ons gezinshuis-gezin 3 kinderen. We geloven in organische groei. We gaan, al kijkend naar onze kinderen en onszelf, beslissen welke eventuele groei in de toekomst mogelijk is en wat niet. De beslissingen zullen altijd in balans zijn met de ontwikkeling van de kinderen.

"Een thuis met een liefdevol welkom."

Neem gerust contact met ons op