Wie zijn wij

Wij zijn Alice en Ruud en zo noemen de kidz ons ook

“Het krijgen van vertrouwen in zichzelf, in anderen en in bredere zin het leven, is de essentie van wat we hier doen.”

"Wij focussen op mogelijkheden, positiviteit, oplossingen. Leven in een stabiele, liefdevolle gezinssituatie is op zichzelf al helend."

Wij zijn Alice en Ruud :-) Sinds 2011 zijn wij trotse pleegouders/gezinshuisouders. Gezinshuisouder zijn heeft ons hart gestolen; “Als je weet hoe het met de kinderen ging toen ze hier kwamen wonen en als je kijkt hoe het nu met ze gaat; prachtig om te zien" :-) Heel mooi om aan bij te dragen en te mogen meemaken.” We vangen in diverse vormen kinderen op die (even) niet meer thuis kunnen wonen. Dat kan zijn fulltime/deeltijd/crisis/langdurig-tijdelijk of extra ondersteuning terwijl de kinderen nog thuis wonen. In ieder geval zijn we hier momenteel in alle gevallen perspectief biedend, indien nodig. Ook werken we in sommige cases samen met ouders, om te voorkomen dat ze fulltime uit huis geplaatst moeten gaan worden. Dat is heel waardevol. We zijn blij om op deze manier wat te kunnen betekenen voor de jongeren en hun families. En we zijn dankbaar in het vertrouwen in ons en de goede samenwerking met diverse ouders en hun familie. Momenteel hebben wij in ons gezinshuis-gezin 3 jongeren wonen. 

Het begin: Alice (fotograaf) maakte in 2010 een fotoreportage voor een Nederlands magazine over een opvanghuis. Toen wij daar hoorde hoeveel hulp er nodig was (en is) in Nederland werd het direct duidelijk. We hadden er al eerder over nagedacht en nu viel alles op zijn plek. “Wij gaan kinderen die het moeilijk hebben een thuis geven.”

Wij stelden direct ons hart en huis open en al vrij snel kregen we via het opvanghuis de vraag of T tijdelijk bij ons zou kunnen wonen. In eerste instantie als crisisopvang voor een paar maanden. Ze heeft hier uiteindelijk 10 jaar gewoond. Ze woont nu weer bij haar mama. We zijn trots op de kinderen, hun families.  En ook trots op onszelf, onze families, vriendenkring en netwerk. Samen zijn we sterk :-)

Ruud & Alice

Borko

15 jaar

Onze lieve hond Borko komt uit Santiago de Compostella, een ‘’heilig hondje’ zeggen we wel eens. Borko heeft anderhalf jaar op straat gewoond toen hij, via Stichting S.o.s-trays, bij ons kwam wonen. Borko is onze trouwe viervoeter en doet heel veel voor onze kinderen.

Tekening by Céleste

Bella

13 jaar

Onze lieve hond Bella komt ook uit Spanje en is een echter dame op leeftijd. Bella heeft 10 jaar bij een jager gewoond maar heeft daar geen goed leven gehad en is sinds januari 2018, via Stichting S.o.s-trays, bij ons komen wonen.

Tekening By Céleste

Contact formulier